כשמדברים על עמק הדואורו המפורסם של פורטוגל, חושבים בדרך כלל על יינות הפורט המופלאים מהידועים והייחודיים ביינות העולם. אך בשני העשורים האחרונים אותו חבל ארץ יפה באורח יוצא דופן אחראי לאחת המהפכות השקטות הפחות מוכרות עדיין, זו של היינות הלבנים דווקא. ועדיין, יין מוסקט יבש מהדואורו הוא בגדר משהו נדיר שגם חובבי יין מנוסים לא […]
אחת מסוגות היין המדוברות ביותר בימים אלו, ׳פט נאט׳ הוא קיצור של המונח הצרפתי ‘Petillant Naturel’ שפירושו ׳תוסס באופן טבעי׳. לא פעם מכונה הסגנון הזה ׳מתוד אנססטראל׳ Methode Ancestrale שמשמעו בצרפתית ׳בשיטת אבות אבותינו׳ או ׳מסורת אבות׳. כך שהרי לכם עוד שיטת הכנת יין עתיקה, שחזרה לאופנה בגדול, כמו אמפורות, יינות כתומים ואשכולות שלמים. זו […]
פיימונטה מוכרת לחובבי היין בעיקר בזכות יינותיה האדומים ובראשם ברולו וברברסקו, אך כל מי שמבקר באזור יודע שלפני שמתחילים לגעת ביינות האדומים, גומרים בקלילות בקבוק צונן וקליל מאזור גאבי. יינות Gavi, היו בין היינות הלבנים האיטלקיים הראשונים שזכו למוניטין בינלאומי. למעשה אפשר לקרוא ליינות גאבי או Gavi di Cortese, כיוון שיינות האזור עשויים על טהרת […]
בקצב עליית המחירים של יינות בורגון הקלאסיים, ברור שהעתיד שייך לטרוארים המעניינים של האפלסיונים הצנועים יותר. במחירים של ימינו, בורגון אזורי של יקב טוב לעתים עדיף על אפלסיון נחשב יותר, מיקב איכותי פחות. למרות שרוב הכרמים של האחיות קאדט מגיעים מאזור וזליי שבצפון בורגון, ענבי השרדונה של היין הזה מגיעים מגפנים בנות 25 שנה הנטועים […]
שיסטו אילימטאדו, בלנד לבן שמורכב מזנים מקומיים, מהווה את כרטיס הכניסה לפורטפוליו היינות של לואיס סאברה, מעין יין ברמת וילאז’ אם תרצו. מינרלי, רענן ובהיר כמו השמיים של פורטו, היין הזה ייקח אתכם למסע קצר מעל טראסות הצפחה היפהפיות של עמק הדואורו. צרפו לחבילה עוף בגריל או דג עדין בתנור ואתם בכלל מסודרים.
משמעותה של המילה Cru בפורטוגזית היא נא (RAW), כך שהכוונה של לואיס היא לבטא באמצעות היין את הכרם בצורה האותנטית ביותר. זהו בלנד של זנים לבנים מקומיים, רביגאטו בראשם, אשר מקורם בגפנים שניטעו לפני 80-100 שנה. היין הזה מבטא שילוב נהדר בין רעננות, עומק, מינרליות והרמוניה של טעמי פירות קיץ לבנים. פחות מ5000- בקבוקים מופקים […]
משמעותה של המילה Cru בפורטוגזית היא נא (RAW), כך שהכוונה של לואיס היא לבטא באמצעות היין את הכרם בצורה האותנטית ביותר. בניגוד ליינותיו האחרים, את היין הזה מייצר לואיס ב-ויניו וורדה שבצפון פורטוגל, ולא בעמק הדואורו. זהו אזור יין שעד לאחרונה לא יוצרו בו יינות מרשימים במיוחד אך בשנים האחרונות, לא מעט בזכות יצרנים כמו […]
קלרברג הוא ההר התלול של הכפר דורנשטיין, המתנשא מאחורי ה-Kellerschlössel – מרתף הבארוק המפורסם של היקב. הגפנים משתרשות עמוק בתוך מסלע הגנייס הבהיר, המורכב בעיקר מפלדשפאר וקוורץ, ובאזורים מסוימים מכוסה גם באדמת לס חולית. ענבי הגרונר ולטלינר גדלים בטראסות האבן ונבצרים ידנית במספר מעברי בציר שונים. גרונר ולטלינר הוא הזן הנטוע ביותר באוסטריה והוא מהווה […]
פינו גרי הוא אחד הזנים הזוכים לפופולריות הולכת וגוברת בעולם, בין אם זה תחת שמו הצרפתי המקורי, פינו גרי, הגרמני – גראובורגונדר או בגירסתו האיטלקית ״פינו גריג׳יו״. באירופה הוא גדל בעיקר באלזס שבצרפת, באזורים רבים בגרמניה ובאיטליה, שם הוא אומץ באזורים רבים בצפון הארץ. ברור היה שהצלחת הפינו גרי – הילד האפור של משפחת הפינו […]
כשאומרים שרדונה מהעולם החדש חובבי יין רבים מיד מרימים גבה ונוחרים בבוז. ואמנם, הסגנון שהיה רווח שנים רבות בארצות אלו, עם ריחות צפויים של פירות טרופיים, חמאה ופופקורן יצרו קריקטורה אשר הוציאה שם רע לארצות שלמות בחצי הכדור הדרומי בפרט ובעולם החדש בכלל. אבל חובבי יין סקרנים יודעים שגם בקליפורניה, אוסטרליה וניו זילנד ישנם טרוארים […]
כשאומרים שרדונה מהעולם החדש חובבי יין רבים מיד מרימים גבה ונוחרים בבוז. ואמנם, הסגנון שהיה רווח שנים רבות בארצות אלו, עם ריחות צפויים של פירות טרופיים, חמאה ופופקורן יצרו קריקטורה אשר הוציאה שם רע לארצות שלמות בחצי הכדור הדרומי בפרט ובעולם החדש בכלל. אבל חובבי יין סקרנים יודעים שגם בקליפורניה, אוסטרליה וניו זילנד ישנם טרוארים […]
הסוביניון בלאן מחלקה 94, היין הגבוה בהיררכיה של היקב, הוא לבטח לא יין שמתאים למי שמחפש את הסוביניון בלאן הניו-זילנדי המוכר. זהו סוביניון בלאן שמגיע מחלקה יחידנית שניטעה ב-1992 ומצטיינת בפרי בעל איכויות גבוהות במיוחד. סת’רלנד והילי החליטו לאפשר ליין להבגיר בחביות אלון צרפתי ישנות, זאת על מנת לקבל ממנו גרסה רחבה, עמוקה ומרתקת של […]
שרדונה הוא עדיין הזן הלבן המפורסם ביותר, אמנם בשנים האחרונות גדל העניין דווקא בזנים אקזוטיים ונדירים, עד שנראה שקרנו של הזן שמפיק חלק מהיינות הלבנים היקרים בתבל דוהה. אך זו תהיה טעות לאבד תקווה בזן הוותיק, כי דווקא בשנים האחרונות, בישראל יקבים מתחילים סוף סוף להבין את סוד ה׳אל-דנטה׳ שלו. זה מתחיל בבציר מוקדם יותר, […]
שרדונה הוא עדיין הזן הלבן המפורסם ביותר בעולם וגם איטליה מגדלת כרמים רבים של הזן הידוע ביותר. אמנם בשנים האחרונות גדל העניין בזנים הילידיים של איטליה, חלקם אפילו אקזוטיים ונדירים, עד שנראה שקרנו של הזן שמפיק חלק מהיינות הלבנים היקרים בתבל דוהה. אך זו תהיה טעות לאבד תקווה בזן הידוע, כי באזורים איטלקיים, במיוחד בצפון […]
בשנת 1930 הוציא הסופר האוסטרי רוברט מוזיל את ספרו המונומנטלי ׳האיש ללא תכונות׳. פינו גריג׳יו איטלקי היה המקבילה לכך, ולאורך השנים ובמרבית האזורים, אפשר היה לזכותו בתואר המפוקפק ׳היין ללא תכונות׳, יין הנעדר מאפיינים מגדירים, שיש לו טעם של יין לבן, אך ללא שום דבר בולט אחר. אבל בשנים האחרונות מתחילים לראות יותר ויותר יינות […]
ריזלינג הוא לא רק אחד הזנים האציליים והמעודנים בעולם, בעשייה טובה זהו אחד הזנים המצליחים יותר מכל לשקף בדיוק מרהיב את נוף מולדתם. תנאי האקלים של אזור הסאאר בחלקו העליון של נהר המוזל הם אחד האזורים האציליים ביותר לגידול של ריזלינג. בבית איכותי כמו ציליקן גם היינות ה׳פשוטים׳ יותר, עדיין חדים, מדויקים ובעלי איזון נפלא. […]
ריזלינג הוא לא רק אחד הזנים האציליים והמעודנים בעולם, בעשייה טובה זהו אחד הזנים המצליחים יותר מכל לשקף בדיוק מרהיב את נוף מולדתם. תנאי האקלים של אזור הסאאר בחלקו העליון של נהר המוזל הם אחד האזורים האציליים ביותר לגידול של ריזלינג. בבית איכותי כמו ציליקן גם היינות ה׳פשוטים׳ יותר, עדיין חדים, מדויקים ובעלי איזון נפלא. […]
זהו יין חדש בפורטפוליו של מישלו שעד היום החזיק רק יין לבן אחד תחת האפלסיון ַ הכללי בורגון קוט ד׳אור. חלקת ׳מאלפוארייה׳ יושבת ממש בסמוך למבני הכפר מרסו, כאשר מחציתה באפלסיון מרסו וילאז׳ וחצייה הנמוך יותר תחת האפלסיון האזורי בורגון. שנים שביקב מטפחים את כרם הבורגון הזה ומאמינים בו ואפילו מטפלים בו בנפרד, אבל בסוף […]
ענבי הברברה ׳מוראסינה׳ מקורם בכרמי היקב באזור טריפולרה, בין חלקות הברברסקו הנפלאות ׳רבאייה׳ ו׳טרה סטלה׳. זהו היין הבכיר מתוך שני יינות הברברה של קורטזה. הברברה הבסיסית הנפלאה והקלילה מבגירה במכלי נירוסטה בלבד, לעומתה יין המוראסינה שבידיכם, שוהה 18 חודשים בחביות צרפתיות קטנות של 225 ליטר בשילוב של חדש וישן. הבחירה נובעת מאיכות הכרמים וגיל הגפנים, […]
את יינות פוּרָה גילינו בשנה שעברה בציר הביכורים של היקב בטעימה של מגזין יין וגורמה. בטעימת עשרות קברנה סוביניון ישראלים היה יין אחד שדיבר קצת אחרת, מעודן, לא מתלהב, לא שתלטן, בקיצור יין שמאד סיקרן אותנו לגלות בסוף הטעימה מה זה היה. גם היבואן אורי כפתורי סימן בדפיו וכמה נעימה הייתה ההפתעה שהיין היה יקב […]
קרמנר הוא אחד הזנים שלא צלחו במכורתו שבחבל בורדו, אך הוא זכה להתאקלמות יוצאת דופן בצ׳ילה, שם הוא קבע את ביתו. רגיש ללחות וקור, הקרמנר סבל מאד מתנאי האקלים האטלנטיים של אזור בורדו ואחרי הפילוקסרה אותה כנימה שפגעה והשמידה את מרבית כרמי אירופה במאה ה,19- העדיפו כורמי האזור לנטוע בעיקר קברנה סוביניון ומרלו, והקרמנר נותר […]
שיסטו אילימטאדו טינטו, בלנד אדום שמורכב מזנים מקומיים, מהווה את כרטיס הכניסה לפורטפוליו היינות האדומים של לואיס סאברה, מעין יין ברמת וילאז’ אם תרצו. זהו יין אדום קל-משקל שמשלב מינרליות ופירותיות, שנועד לשתייה מענגת בשנותיו הראשונות. החמיצות נהדרת, הפרי חמצמץ ורענן וישנו גם תיבול עדין ומפולפל. כיף של יין, שאפשר לשתות גם בקיץ על המרפסת […]
קימרה פירושו אשליה או חלום באפסמיא ואכן היין הזה הוא מעין חזון שהיה אמור להיות אוטופי אך עם כישרון ועבודה קשה צלח והיה למציאות. יין הקימרה של אַצָ’אוָאל פֶרֶר נטוע עמוק בהרי האנדים אבל ראשו מכוון גבוה לעבר חובבי יין שמכירים מורכבות מהי. יין קימרה מגיע ממגוון כרמים במחוז מנדוזה ומתערובת של זנים שונים, תערובת […]
רוזאטו איטלקי נפלא שמצליח להוכיח שוב את רוחב היריעה של יינות הרוזה בעידן שבו אנחנו נמצאים. הוא מיוצר בונטו שבצפון איטליה וזני קורבינה ורונדינלה ומתפקד על על התפר הדק שבין רוזה ליין אדום עדין, בהיר ואלגנטי. מושלם לליווי ארוחות קיציות.
הברולו ה״קלאסי״ של היקב הנו שילוב של כרמים שונים, בעיקר מחלקות ״ברי״ ו׳קפאלוט׳ שבאזור לה מורה. היין מייצג באופן נפלא את האופי האופייני המעודן והאלגנטי של לה מורה, ואת יכולת השתייה הענוגה של יינות הכפר. זהו איננו סגנון של ברולו עוצמתי כפי שתמצאו בסראלונגה ד׳אלבה או מונפורטה, אין לו גוף כבד או תחושת טנין גבוהה, […]